Американският президент Доналд Тръмп заяви в сряда, че е готов

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви в сряда, че е готов
Коментари Харесай

Тръмп обеща US паспорти на деца-имигранти, но след 10 години


Американският президент Доналд Тръмп съобщи в сряда, че е подготвен да поддържа договорка, която ще обезпечи пътека за обезпечаване на поданство на т.нар " Мечтатели "... само че след 10-12 години. Последното решение на Белия дом е основно за към 800-те хиляди имигранти, които са били доведени нелегално в страната в миналото като деца и в този момент са изправени пред депортиране през март, съобщи БГНЕС.

" Ще преминем към нея ", сподели Тръмп пред публицисти за наредбата за поданство. " Това ще се случи, в някакъв миг в бъдеще, след 10 -12 години. " Въпреки че Тръмп не показа детайлности към проекта си, мненията му бяха възприети като вяра, че в последна сметка може и да се реализира съглашение.

БГНЕС напомня, че американските депутати се борят месеци от месеци да договорят компромисен вид за статута на младежите от програмата за отбрана от депортиране на противозаконни имигранти, влезнали в Съединени американски щати преди пълноправие (DACA). Задънената улица по въпроса беше и повода за тридневното прекъсване на федералното държавно управление. Програмата бе въведена през 2012 година от предходния държавен глава на Съединени американски щати Барак Обама, позволявайки на към 800 000 незаконни имигранти да обитават в страната, с цел да могат да учат или работят, в случай че са пристигнали в Съединени американски щати преди 16-годишна възраст. През септември тази година обаче, Доналд Тръмп разгласи, че прекратява съществуването й, защото тя " жертва стотици хиляди американци, отнемайки им работните места ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР