Американският президент Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще се изтеглят

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще се изтеглят
Коментари Харесай

Тръмп: Скоро се изтегляме от Сирия

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че Съединени американски щати ще се изтеглят от Сирия „ доста скоро “, броени часове, откакто Пентагонът акцентира нуждата американските военни сили да останат в арабската страна в обозримото бъдеще, съобщи Си Ен Ен.

„ Пратихме по дяволите „ Ислямска страна “. Ще излезем от Сирия доста скоро. Нека другите да се заемат със обстановката “, сподели Тръмп по време на протест в Охайо.

„ Ще превземем 100% от халифата, както го назовават. Много скоро ще се махнем от там. Ще се върнем във нашата страна, където ние принадлежим и където желаеме да бъдем “, добави президентът.

Думите на Тръмп опонират на направеното единствено няколко часа по-рано изявление на говорителката на Пентагона Дейна Уайт, която сподели пред кореспонденти, че „ в Сирия към момента има доста работа за извършване, с цел да се подсигурява трайното проваляне на екстремистите “.

„ Не би трябвало да отслабваме натиска против „ Ислямска страна “ или да позволим на тези терористи да се възстановят от загубите си на бойното поле “, съобщи Уайт, като акцентира, че групировката към момента съставлява опасност.

Въпреки обещанията на Тръмп за цялостна победа против ИД в най-скоро време, представители на американската войска обществено признаха, че напредъкът против терористичната организация е в застой поради военната интервенция на Турция в Африн, която отвлече вниманието на кюрдските бойци от борбата с „ Ислямска страна “.

„ Турските дейности в Северна Сирия и по-конкретно в района на Африн, отклониха Сирийски демократични сили (СДС) от битката против остатъците от ИД “, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Джим Матис пред кореспонденти в Пентагона във вторник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР