Американският президент Доналд Тръмп заяви, че обмисля щата Айова като

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че обмисля щата Айова като
Коментари Харесай

Тръмп обмисля щата Айова като възможно място за подписване на търговска сделка с Китай

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че обмисля щата Айова като допустимо място за сключване на комерсиална договорка с Китай, съобщи Асошиейтед прес.

Американски и китайски представители договарят за завършване на договорката, която да бъде подписана от Тръмп и китайския президент Си Цзинпин на среща в Чили в средата на този месец. Чили обаче разгласи в сряда, че няма да може да семейства поради продължаващи всеобщи демонстрации против държавното управление.

По тази причина Съединени американски щати и Китай ще търсят друго място за срещата на водачите си.

Китай и Съединени американски щати означиха напредък в комерсиалните си договаряния, заяви през вчерашния ден китайското министерство на търговията, представено от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Според министерството китайският вицепремиер Лю Хъ е провел телефонен диалог с американския министър на финансите Стивън Мнучин и с американския представител за търговията Робърт Лайтхайзър. Двете страни организираха " съществени и градивни разисквания " за намиране на решения за главните си опасения и за постигането на кардинален консенсус, съобщи китайското ведомство. Китайската осведомителна организация Синхуа заяви, че сред страните е реализирано съглашение за вноса на готвено месо от домашни птици от Китай в Съединени американски щати и за анулацията на възбраната за американски импорт на месо от домашни птици в Китай, отбелязва ДПА. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР