Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е готов да наложи

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е готов да наложи
Коментари Харесай

Тръмп заплаши Китай с нови мита за стоки на стойност 267 млрд. долара

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е подготвен да наложи мита за вноса на китайски артикули за 267 милиарда $, което в допълнение към предстоящите цени за артикули на стойност 200 милиарда $ и към този момент признатите мита за китайския импорт ще покрие съвсем целия експорт на Китай за Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

„ Митата върху стоките за 200 милиарда $, за които приказваме, могат да станат факт доста скоро. До известна степен това ще зависи от Китай.  Не ми се желае да го споделям, само че зад тях има други артикули за 267 милиарда $, които сме подготвени да обложим с мита в най-кратък период, в случай че желая. Това трансформира уравнението “, сподели Тръмп.

По-рано през вчерашния ден съветникът на Белия дом по икономическите въпроси Лари Кудлоу разяснява, че Тръмп няма да вземе дефинитивно решение за митата върху китайски артикули на стойност 200 милиарда $, преди те да бъдат подложени на публично допитване.

От Канцеларията на американския търговски представител разясниха, че са получили 6000 коментара в границите на интервала на публичното допитване, който изтече в четвъртък.

Окончателното решение на Тръмп по въпроса с митата предстои да бъде оповестено.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР