Американският президент Доналд Тръмп защити първоначалната си и доста спорна

...
Американският президент Доналд Тръмп защити първоначалната си и доста спорна
Коментари Харесай

В крайна сметка Тръмп не зае твърда позиция срещу расизма и неонацизма

Американският президент Доналд Тръмп отбрани първичната си и много противоречива реакция на насилието в град Шарлотсвил в събота, като означи, че виновност за него имат " и двете страни ", предадоха Франс прес и ДПА.

В под напрежение диалог с публицисти от " Тръмп тауър " в Ню Йорк президентът изясни първичните си мнения " с неналичието на задоволително информация ".

" Когато върша изказване, държа да съм прецизен. Искам да познавам обстоятелствата ", сподели той, разяснявайки за какво е чакал до понеделник, с цел да осъди раситкото принуждение в градчето във Вирджиния.

Подложен на пресечен журналистически огън обаче Тръмп по-късно оправда първата си реакция. " Гледах доста деликатно, доста по-внимателно от множеството хора. От едната страна имаше група доста нападателни хора, само че и хората от другата страна бяха доста нападателни. Никой не желае да каже това ", означи президентът.

Той напомни, че в първичната проява са взели участие хора, които просто са желали да стачкуват против премахването на скулптура на генерала от армията на Конфедерацията при Гражданската война - Робърт Лий, а не последователи на концепцията за превъзходството на белите.

" Те потеглиха едни към други с тояги, беше ужасно, ужасяващо! ", сподели президентът. И Добави: " Осъдих неонацистите, само че не всички там бяха неонацисти или бели расисти ".
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР