Американският президент Доналд Тръмп заплаши Иран с удари, ако Техеран

...
Американският президент Доналд Тръмп заплаши Иран с удари, ако Техеран
Коментари Харесай

Расте напрежението между САЩ и Иран след убийството на Касем Солеймани

Американският президент Доналд Тръмп заплаши Иран с удари, в случай че Техеран извърши набези в отговор на убийството на Касем Солеймани. Иранският парламент дефинира ликвидирането на иранския военачалник като боен терористичен акт и предложи американските войски в района да се изтеглят.

Иран се сбогува с убития военачалник Касем Солеймани. Ръководителят на елитните елементи " Ал Кудс " беше погубен от американски дрон в петък в Багдад. Тленните му остатъци бяха превозени в иранския град Ахваз, където в траурната върволица се включиха хиляди.

На фона на растящо напрежение сред Техеран и Вашингтон, Доналд Тръмп заплаши Иран с нечуван удар, в случай че последват набези като възмездие за гибелта на Солеймани. В Туитър американският президент предизвести, че Съединените щати са подготвени да нанесат удари по основни ирански обекти.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Ако Иран нападна американци или американски обекти, ние сме взели на прицел 52 ирански обекта. Някои от тях са на доста високо равнище и значими за Иран и иранската просвета и тези обекти, както и самият Иран, ще бъдат ударени доста бързо и доста мощно. Съединени американски щати не желаят повече закани!
Малко след изявленията на Доналд Тръмп, ирански хакери разрушиха уеб страницата на американска федерална организация и разгласиха послания с обещания да отмъстят за гибелта на Солеймани.

А в иранския парламент проехтяха възгласи " Смърт на Америка! ".

Същевременно стартира прекачване на близо четири хиляди американски бойци в Кувейт.

Паралелно с подготовката за изпращането на спомагателни американски сили в Близкия изток, от Ирак пристигнаха вести за две ракетни набези.

Едното е било против база, където има американски бойци, а другата цел е така наречен " зелена зона " в Багдад, където се намират посолства и резиденции на интернационалните представители. Не се оповестява да потърпевши. Все още никой не е поел отговорност за офанзивите.
Още по тематиката Съединени американски щати унищожиха върховен ирански боен
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР