Американският президент Доналд Тръмп вчера подхвърли в интервю за в.

...
Американският президент Доналд Тръмп вчера подхвърли в интервю за в.
Коментари Харесай

Тръмп: Китай може съзнателно да е пуснал коронавируса, за да дестабилизира световната икономика

Американският президент Доналд Тръмп през вчерашния ден подмятна в изявление за в. " Уолстрийт джърнъл ", че Китай може умишлено да е популяризирал новия ковид, с цел да дестабилизира международната стопанска система.

" Има възможност да е било преднамерено ", сподели Тръмп, като уточни също, че това не се основава на разследваща информация и има по-голяма възможност международното разпространяване да е било инцидентно. " Но човек в никакъв случай не знае ".

Президентът насочи обвиняванията до момента в който постанова редица данъци, с цел да уязви китайската стопанска система, отбелязва ДПА.

Напрежението сред Съединени американски щати и Китай пораства частично поради ковид, като през последните месеци Тръмп на няколко пъти съобщи, че Китай не е транспарантен по отношение на първичното разпространяване на заболяването. Членове на американската администрация споделяха, че съгласно тях новият вирус е пристигнал от китайска лаборатория, напомня Българска телеграфна агенция.

Отношенията се утежниха и в търговията, поради китайския софтуерен колос Хуавей, поради Хонконг и Южнокитайско море.

Тръмп през вчерашния ден възобнови опасността си да скъса всички връзки с Китай, ден откакто американският търговски представител Робърт Лайтхайзър сподели пред американския Конгрес, че не счита отделянето на китайската от американската стопанска система за осъществима опция, съобщи Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР