Американският президент Доналд Тръмп стопира предварителния план за налагане на

...
Американският президент Доналд Тръмп стопира предварителния план за налагане на
Коментари Харесай

Тръмп реши да не бърза с нови санкции за Русия заради Сирия

Американският президент Доналд Тръмп стопира предварителния проект за налагане на нови американски наказания против Русия поради Сирия, оповестява The Washington Post.
Планът беше да бъдат наложени наказания върху Русия поради използването на химически оръжия от режима на Башар Асад. Това беше обявено от представителя на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли в неделя (15 април) по време на следващото съвещание на Съвета за сигурност (СС) на Организация на обединените нации. Хейли уточни, че ще има наказания против съветски компании, които стояли зад доставка на съоръжение за основаване на химическо оръжие от Асад и че те ще бъдат оповестени в понеделник (16 април) от американския финансов министър Стивън Мнучин.
На съвещание рано сутринта в понеделник обаче, Тръмп е споделил пред своите съветници, че не е подготвен на такава стъпка и че е отчаян, че обществено е оповестена такава стъпка. Имало е мнения, че Хейли " се е изхвърлила " с думите за скорошни нови наказания. Тръмп, обаче, не бил неудовлетворен от твърдия звук на Хейли и по принцип го одобрявал. Обмислят се нови стопански наказания, само че към този момент американският президент не желае те да влизат в действие, без Русия да даде различен мотив.
В свое публично изказване, съветското енергийно министерство разяснява, че е получило сигнал от Съединени американски щати, че в действителност няма да има нови наказания към този момент - малко след изказването на Хейли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР