Американският президент Доналд Тръмп смята, че още не е възможно

...
Американският президент Доналд Тръмп смята, че още не е възможно
Коментари Харесай

Тръмп не вижда доказателства за вина на Салман в убийството на Кашоги

Американският президент Доналд Тръмп счита, че още не е допустимо да се откри виновността на принц Мохамед бин Салман Ал Сауд в гибелта на саудитския публицист Джамал Кашоги в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул предишния октомври, оповестява ТАСС.

Изявлението на ръководителя на Белия дом е след публикуването на отчета на специфичния докладчик на Организация на обединените нации за извънсъдебните изтезания Агнес Каламар, в който тя разгласи, че е получила достоверни доказателства за допустимо присъединяване в убийството на високопоставени лица, в това число принц Мохамед бин Салман.

" Изключително съм сърдит и трагичен, че сходно нещо може да се е случило въобще . Досега обаче никой не е показал непосредствено бъдещия крал на Саудитска Арабия ", разяснява Тръмп и отбелязва мощното съдействие на Съединени американски щати със Саудитска Арабия, в това число във военната сфера , а " страната е една от дребното в района, която не финансира тероризма, както прави Иран ".
 Помпео се срещна със Салман и Мохамед бин Салман
Помпео се срещна със Салман и Мохамед бин Салман

Помпео дойде в саудитския град Джеда в понеделник сутринта

Съединени американски щати обмислят пет разновидността за по-нататъшни дейности за разрешаване на рецесията във Венецуела .

" Ние не желаеме да предизвикваме военни дейности с Венецуела. В момента има пет разновидността за деяние ", изяснява Тръмп и добавя, че " смяната на режима (на венецуелския президент) ще отнеме време . "

В речта си Тръмп назовава венецуелците, които са се преместили в Съединени американски щати и живеят в Маями " прелестни и работливи " хора , а самият град е " американска Венецуела ".

Съединените щати няма да се отдръпват от контракта за сигурност сред Япония и Съединени американски щати , макар обстоятелството, че той го смята за неправдив.

" Това е незаслужено съглашение, само че ние ще продължим да изпълняваме неговите условия. Условията на съглашението са глупави, само че това е, с което разполагаме ", разяснява Тръмп.

Той добавя, че " в случай на нахлуване против Япония, Съединени американски щати ще дават помощ , само че Токио не е длъжен да оказва помощ при положение на нахлуване против Съединените щати ".
 Съединени американски щати постановат наказания на сина на Мадуро
Съединени американски щати постановат наказания на сина на Мадуро

Според Вашингтон той е работил в интерес на татко си

Американският президент съобщи и че на избран стадий е подготвен да посети Турция , само че не показва съответни дати.

" Ще отида в Турция в избран миг. Ние не сме определили дата ", добави той, като отговори на уточняващ въпрос дали това е пътешестване през юли тази година. Тръмп изяснява, че Вашингтон се е държал непочтено по отношение на Турция в обстановката с доставката на съветски противовъздушни ракетни системи С-400 .

" Ще ви кажа какво е заслужено и кое не. Той (Ердоган) искаше да купи ракети " Пейтриът ", само че обкръжението на президента Барак Обама сподели: Не. Той към момента искаше да ги купи, само че той продължи да споделя " не ". Той не можеше да ги купи, само че те му бяха нужни, с цел да се отбрани. Тогава той се обърна към Русия ", изяснява Тръмп.

" Той подписа съглашение, похарчи пари, вложил доста пари . Веднага щом ги купи, хората от нашата страна го повикали и споделили: " Слушайте, ние не желаеме да купувате тези системи, тъй като това не са системи на НАТО ". Ще ви кажа почтено, изцяло съм на наша страна, само че с него те се държаха доста непочтено ", разяснява президентът на Съединени американски щати.

" Проблемът е, че той към този момент е купил самолети (F-35), а самолетите са несъвместими (със C-400) от наша позиция , не от позиция на съгласуемост, а от позиция на националната сигурност . Така че това е цялостна полуда. Ако би трябвало да бъда почтен, в действителност това не е по виновност на Ердоган ", добавя той.
 Ердоган удостовери пред Путин, че няма пролонгация за доставката на С-400
Ердоган удостовери пред Путин, че няма пролонгация за доставката на С-400

За Анкара е приоритет взаимното произвеждане на ракети и предаване на технологии

Тръмп разяснява и срещата си с Путин по отношение на елементи, свързани с контрола над въоръженията , в това число нуклеарните.

" Говорихме за това, което мисля, че е доста значимо, за налагане на ограничавания в нуклеарната сфера, в региона на контрола над въоръженията. Говорихме доста за контрола на оръжията . Мисля, че той би желал да има надзор над въоръженията. Ние също . Мисля, че това има доста смисъл ", изяснява Тръмп.

Тръмп е разискал с Путин и обстановката в Сирия. " Казах: Моля, успокойте се с Идлиб . Мисля, че в случай че не бях направил изказване преди шест месеца, обстановката ще бъде пагубна. В провинция Идлиб има 30 000 терористи има и 3 милиона души . Да се заемеш с терористите е обикновено, само че не можете да убиете 3 милиона или един милион души, с цел да стигнете до терористите ", добави Тръмп.

Американският президент съществено обмисля опцията да посети Москва през май 2020 година, с цел да взе участие в тържествата във връзка годишнината от успеха над Германия.

" Те честват 75-та годишнина от успеха над нацизма . Той (Путин) ме предложения. И споделих, че съществено ще прегледам това предложение. Русия мина през доста, загуби, мисля, доста повече хора от всички останали , в битката против нацизма. Той ме предложения, а аз споделих, че ще разгледаме това, ще го помислим доста съществено ".
 На Г-20 Тръмп шеговито моли Путин да не се намесва в изборите в Съединени американски щати Обновена
На Г-20 Тръмп шеговито моли Путин да не се намесва в изборите в Съединени американски щати

Руснаците поканиха Тръмп за Деня на успеха през 2020-а
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР