Американският президент Доналд Тръмп ще окаже натиск върху китайския си

...
Американският президент Доналд Тръмп ще окаже натиск върху китайския си
Коментари Харесай

Тръмп притиска Китай за Северна Корея

Американският президент Доналд Тръмп ще окаже напън върху китайския си сътрудник Си Дзинпин на срещата им идната седмица страната му да предприеме по-строги ограничения против Северна Корея, съобщи Reuters.

Според високопоставени представители на държавното управление на Съединени американски щати Тръмп ще се опита да убеди Си в Пекин Китай да ограничи износа на нефт, вноса на въглища и преводите със Северна Корея.

Далеч не е ясно обаче дали преди малко избраният отново китайски водач, който укрепи властта си на конгреса на ръководещата комунистическа партия предишния месец, ще се съгласи. Китай е единственият огромен съдружник на Северна Корея и се счита, че може да изиграе основна роля за възпиране на нуклеарните и ракетните стратегии на затворената комунистическа страна.

В отговор на приветствено обръщение на водача Ким Чен-ун по случай преизбирането му китайският политик изрази вяра за стабилно и устойчиво развиване на двустранните връзки, съобщи още Reuters, като се базира на севернокорейската публична осведомителна организация КЦТА.



Си Дзинпин насочва благопожелание Китай и Северна Корея да имат "положителен принос за отбраната на районния мир и непоклатимост и на общия разцвет ".

Размяната на другарски послания сред Ким и Си пристигна в миг, когато Китай е призоваван от интернационалната общественост да постави повече старания за прекъсване на нуклеарните и ракетните опити от страна на Северна Корея, които покачиха напрежението в световен проект.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР