Американският президент Доналд Тръмп ще направи първата си обиколка на

...
Американският президент Доналд Тръмп ще направи първата си обиколка на
Коментари Харесай

Тръмп ще направи първата си обиколка в Латинска Америка


Американският президент Доналд Тръмп ще направи първата си обиколка на Латинска Америка идният месец на фона на внезапната си изразителност по адрес на латиноамериканците, които обитават в Съединени американски щати.

По данни на Агенция Франс Прес визитата на Тръмп ще стартира с присъединяване му в Срещата на Америките, която ще се организира сред 13 и 14 април в перуанската столица Лима. След това президентът ще се насочи и към Колумбия.

Още занапред обаче се чака визитата на Тръмп да не мине напълно без спънки, а да бъде придружено от голям брой митинги и резервирано държание от ръководещите. И има за какво.

БГНЕС напомня, че по-време на предизборната си акция Тръмп разкритикува Мексико, че изпраща "изнасилвачите си" в страната му. По-късно пък упрекна Колумбия, че не поставя задоволително старания, с цел да спре трафика на кокаин в Съединени американски щати.

Освен това през самото си президентство той заплашваше да анулира комерсиалното съглашение на страната си с Мексико и Канада (НАФТА).

Тръмп е и първият президент от времето на Бил Клинтън, който не е посещавал Латинска Америка през първата година на ръководството си. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР