Американският президент Доналд Тръмп се зарече да затвори правителството, ако

...
Американският президент Доналд Тръмп се зарече да затвори правителството, ако
Коментари Харесай

Тръмп се закани да построи стената с Мексико, дори да затвори правителството

Американският президент Доналд Тръмп се зарече да затвори държавното управление, в случай че това е належащо, с цел да построи стената си по границата с Мексико.

Държавният глава на Съединени американски щати уточни пред последователи на протест под наслов "Да създадем Америка още веднъж велика " в град Финикс, щата Аризона, че опозиционната Демократическа партия била "обструкционистка ".

По време на 80-минутната тирада Тръмп също по този начин атакува медиите, обвинявайки ги, че дават естрада на крайнодесни групировки, написа News.bg.

Американският президент също по този начин декларирал, че счита да денонсира НАФТА, комерсиалното съглашение за свободна търговия с Мексико и Канада.

Относно Северна Корея президентът изразил вяра по отношение на опцията за понижаване на напрежението поради нуклеарната и ракетната стратегия на Пхенян.

Имайки поради вожда на Северна Корея Ким Чен-ун, Тръмп коментирал: "Уважавам обстоятелството, че той стартира да ни почита. И може би - евентуално не, само че може би - нещо позитивно може да се случи. "

Но до момента в който мненията на Тръмп бяха посрещнати с аплодисменти в залата, където се е провело събитието, протестиращи против Тръмп, които са се били събрали извън, влязоха в конфликти с полицията след приключването на мероприятието.

Американският държавен глава стартира и завърши речта си, призовавайки американския народ да остане обединен. Ала той бързо се обърнал против познати врагове, започвайки с медиите, които съгласно него показали погрешно неговите "перфектни " думи след разразилото се принуждение по време на проява на крайнодесни групи в Шарлътсвил преди дни, при която почина една жена, блъсната с кола от крайнодесен мъж.

Той упрекна "истински нечестните хора в медиите и подправените медии " в "опит да лишават нашата история и завещание ", тъй като, по думите му, "те не харесват нашата страна ".

Тръмп също прочел част от речта, която той произнесе няколко часа след събитията в Шарлътсвил, само че не загатна противоречивото си изказване, че "двете страни " трябвало да поемат виновността (освен крайнодесните, също по този начин и крайнолевите, б. р.).

След това вниманието на Тръмп се насочи към имиграцията, както и към демократите, които съгласно него "поставят сигурността на Америка в заплаха ", противопоставяйки се на стената, която той желае да построи по южната граница на Съединени американски щати с Мексико.

Той акцентира, че чиновниците, които се занимават с имиграционните въпроси, декларирали, че било "жизнено значимо " да се ограничи потокът от незаконни имигранти.

Тръмп заключил: "Ако би трябвало ще затворим държавното управление, само че ще построим тази стена. "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР