Американският президент Доналд Тръмп се срещна във вторник с изпълнителните

...
Американският президент Доналд Тръмп се срещна във вторник с изпълнителните
Коментари Харесай

Нови американски мита върху вносни коли може и да няма

Американският президент Доналд Тръмп се срещна във вторник с изпълнителните шефове на най-големите производители на коли в Германия. Преди дни той разгласи, че обмисля въвеждането на нови мита върху вносните коли.




След диалозите шефовете на немските автопроизводители излязоха оптимистично настроени, че ще бъде предотвратена опасността на Тръмп.

Белият дом сподели, че Тръмп е насърчил автомобилните производители да създават повече в Съединените щати, където към този момент те са значими производители.

" Президентът показа визията си за всички производители на коли, произвеждащи в Съединените щати и основаване на по-приятелска бизнес среда ", се споделя в изказване на Белия дом след срещата, представено от БГНЕС.

През юли Вашингтон и Брюксел оповестиха за помирение в тактическата борба, откакто Тръмп заплаши да наложи мита върху вноса на коли от Европа, като се базира на националната сигурност.

Изпълнителният шеф на Daimler Дитер Цетше, който познава добре Съединени американски щати, защото живее там, даде оптимистична оценка след диалозите с Тръмп.

" Бих споделил, че тази и косвена евентуална опасност (с митата) е понижена ", сподели Цетше.

Той добави, че атмосферата по време на диалога е била „ доста позитивна, приятна. "

Изпълнителният шеф на Volkswagen Херберт Дис също изрази оптимизъм.

" Това е главната причина, заради която сме тук - да избегнем спомагателните мита и мисля, че се движим в добра посока. "

Дис добави: " Мисля, че направихме огромна крачка напред, с цел да избегнем митата. "

BMW, която поддържа главния цех за произвеждане на коли в Южна Каролина, съобщи във вторник, че срещата е " градивна ", само че отговорността за интернационалната комерсиална политика " почива само на съответните политически институции ", което значи, че Брюксел ще има последната дума.

В рамките на две години компанията заяви, че възнамерява да добави 1000 позиции към 10 000 служащи, работещи в Южна Каролина в завода в Спартанбург.

По-рано министърът на търговията Уилбър Рос съобщи, че задачата на срещата е да понижи комерсиалния недостиг от 30 милиарда $, който Съединени американски щати имат с Германия при колите и авточастите, което възлиза на половината от общия недостиг от 66 милиарда $ с Берлин.

" Опитваме се да ги накараме всички да усилят производството си в Съединени американски щати ", сподели Рос пред CNBC преди срещата, като означи, че немските фабрики са с потенциал.

Първоначално не беше планувано Тръмп да взе участие в срещата с шефовете на немските автомобилни гиганти, само че говорителката му Сара Сандърс разгласи, че ще има „ къса среща “ на президента с Дис, Цетше и Николас Петер от BMW.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР