Американският президент Доналд Тръмп се срещна в Манила с филипинския

...
Американският президент Доналд Тръмп се срещна в Манила с филипинския
Коментари Харесай

Тръмп се срещна с президента на Филипините без да обсъжда въпроса за човешките права

Американският президент Доналд Тръмп се срещна в Манила с филипинския водач Родриго Дутерте, само че по време на диалозите им тематиката за обстановката с човешките права в страната съвсем не е била наранена.
Според говорителката на Белия дом Сара Сандърс, представена от ДПА, е имало единствено " малко разискване " на въпроса за човешките права.
По-рано същият въпрос - дали е повдигнал тематиката пред Дуерте, беше заложен на Тръмп от публицисти, само че той го пренебрегва.
Разговорът сред двамата президенти е бил фокусиран върху битката с " Ислямска страна ", наркотрафика и търговията.
" Въпросът за човешките права породи за малко в подтекста на битката на Филипините против наркотрафика ", съобщи Сандърс.
Разнобой по въпроса обаче се появи след изказването на представителя на филипинския президент Хари Роке, който разгласи, че Тръмп не е повдигал въпроса за човешките права по време на 40-минутния диалог.
" Президентът на Съединени американски щати изглеждаше доброжелателен и не изрази никаква публична позиция по въпроса, а единствено кимаше с глава ", разяснява Роке.
Самият Тръмп съобщи, че той и Дутерте имат " чудесни връзки ".
Президентът на Филипините е подложен на критика остро от правозащитни организации поради поредицата убийства, свързани с акцията против опиатите на филипинското управление.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР