Американският президент Доналд Тръмп разгледа ръкописно пергаментово копие на Декларацията

...
Американският президент Доналд Тръмп разгледа ръкописно пергаментово копие на Декларацията
Коментари Харесай

Тръмп разгледа ръкописно копие на Декларацията за независимост в Лондон

Американският президент Доналд Тръмп прегледа ръкописно пергаментово копие на Декларацията за самостоятелност преди срещата с Тереза Мей в резиденцията й в Лондон, заяви Ройтерс.

Доналд Тръмп беше съпроводен от брачната половинка си Мелания, а Тереза Мей - от брачна половинка си Филип, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съществуват единствено две такива копия на американската Декларация за самостоятелност. Ръкописът, именуван Съсекската декларация, е съхраняван повече от 60 години в трезора на архива на Западен Съсекс измежду доста други документи, до момента в който двама откриватели от Харвард не разкриват значимостта му предходната година. Най-вероятно Съсекската декларация е написана в Ню Йорк или Филаделфия през 80-те години на 18-и век.

Сътрудници на Тереза Мей споделиха, че се надяват документът да бъде употребен за честването на 250-годишнината на Декларацията за самостоятелност през 2026 година, в това число и да бъде даден на заем на Съединени американски щати.

Единственото друго церемониално ръкописно копие на Декларацията за самостоятелност е така наречен Декларация на Матлак от 1776 година Тя се съхранява в американския Национален списък във Вашингтон. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР