Американският президент Доналд Тръмп призова Русия да се оттегли от

...
Американският президент Доналд Тръмп призова Русия да се оттегли от
Коментари Харесай

САЩ призова Русия да изтегли войските си от Венецуела

Американският президент Доналд Тръмп прикани Русия да се отдръпна от Венецуела, откакто Москва разположи войски и съоръжение в раздраната от рецесия страна, оповестява AFP.
" Русия би трябвало да напусне ", сподели Тръмп, приветствайки в Белия дом Фабиана Росалес, брачната половинка на водача на опозицията Хуан Гуайдо, приет от Съединени американски щати и от 50 други страни за краткотраен президент на Венецуела.
По думите му " всички разновидности са вероятни ", в случай че съветските военни не се отдръпват от латиноамериканската страна.
Вицепрезидентът Майк Пенс дефинира като " нежелана провокация " кацането на съветските самолети във Венецуела през уикенда.
" Призоваваме Русия да приключи всякаква поддръжка за режима на Мадуро и да поддържа Гуайдо, да поддържа страните в това полукълбо и по света, до момента в който свободата бъде възобновена ", съобщи Пенс, представен от CNN.
Кремъл интензивно поддържа Мадуро, отпускайки избавително финансиране на венецуелските управляващи и даже разсрочи 3.15 милиарда $ заеми, дължими от Каракас. Венецуела има и задължения към Китай, снабдители на петролни услуги, самолетни компании и голям брой други предприятия.
Руските военни са пристигнали през уикенда, с цел да се съветват с представители на Венецуела за военно-техническо съдействие. В това " няма нищо тайнствено ", защото идването на самолетите е директно обвързвано с осъществяването на контракти, подписани от страните преди доста години, споделя дипломатически източник от Каракас, представен от РИА Новости.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР