Американският президент Доналд Тръмп предупреди днес Северна Корея, че САЩ

...
Американският президент Доналд Тръмп предупреди днес Северна Корея, че САЩ
Коментари Харесай

Тръмп предупреди Пхенян, че е готов да използва сила

Американският президент Доналд Тръмп предизвести през днешния ден Северна Корея, че Съединени американски щати са подготвени да употребяват целия набор от военни средства, с които разполагат, в случай че се наложи да пазят себе си и своите съдружници, съобщи Ройтерс.

Тръмп сподели на взаимна конференция с южнокорейския президент Мун Дже Ин, че е подготвен да направи всичко належащо, "за да попречи на севернокорейския деспот да заплашва животи... толкоз излишно ", въпреки да се надява да употребява всички средства, като се изключи военна мощ.

"Не можем да позволим Северна Корея да заплашва всичко, което сме построили ", сподели президентът на Съединени американски щати при посещаване в Южна Корея.

Той въпреки всичко прикани Северна Корея да "постъпи вярно " и сподели, че "вижда някакво придвижване ", само че отхвърли да даде детайлности.

"Надяваме се на Бога, че няма да се наложи да използваме " цялостните военни благоприятни условия на Съединени американски щати, съобщи Тръмп.

Американският президент беше посрещнат с публична гала в Синия дом в Сеул, след което организира диалог с южнокорейския си сътрудник. Мун изрази вяра, че визитата на Тръмп ще успокои ненапълно паниката на южнокорейците във връзка със Северна Корея и ще бъде "повратен миг за уреждането на севернокорейския нуклеарен въпрос ".

Мун съобщи, че те ще си сътрудничат за усилване на южнокорейския защитителен капацитет посредством придобиване или създаване на съвременни оръжейни системи и че Тръмп е удостоверил "непоклатимия " ангажимент на Съединени американски щати към защитата на Южна Корея. За задачата Сеул ще купи от Вашингтон оръжия за "милиарди долари ", означи той.

Тръмп сподели признаци на подготвеност за договаряния със Северна Корея, като я прикани да "дойде на масата " и да "постигне договорка ".

"За Северна Корея е рационално да пристигна на масата и да реализира договорка, която е добра за севернокорейския народ и за света ", сподели той.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР