Американският президент Доналд Тръмп предупреди, че докато се преброяват гласовете

...
Американският президент Доналд Тръмп предупреди, че докато се преброяват гласовете
Коментари Харесай

Тръмп предупреди: Възможни са "много лоши неща" след изборите

Американският президент Доналд Тръмп предизвести, че до момента в който се преброяват гласовете на гласоподавателите след изборите могат да се случат „ доста неприятни неща “. Той съобщи, че се притеснява от безпорядъци след деня на вота – 3 ноември.

Ако спечелилият не бъде избран бързо, може да настане безпорядък, съобщи той по време на срещата си с гласоподаватели в Пенсилвания - щатът, който е най-съществен за претендентите от всички колебаещи се региони.

По думите на президента, преброяването може да отнеме седмици, а през това време да се случат безпорядъци.

Той свърза предизвестието си с преброяването на гласовете по пощата. Републиканците, претендент на които е Тръмп, се пробваха да не позволен удължение на периода за броене на гласовете в Пенсилвания, само че не съумяха. Така гласовете, получени по пощата, ще бъдат зачетени, даже да постъпят три дни след изборите.

Вече над 93 милиона американци са дали своят вот, заяви Reuters. Данните са близки до върха за последните 100 години.

Картата, оповестена на уеб страницата U.S. Elections Project демонстрира, че най-вече са дали своят вот в Калифорния - към 10,6 милиона, Тексас (почти 9,7 млн) и Флорида (8,7 млн).

По думите на социолога Бейвид Бекър, на вота се чака да 150 млн. американци (около 240 млн. са записаните избиратели). Това значи, че на тези избори ще гласоподават с 20 млн. повече спрямо 2016 година.

Повече американци са избрали да гласоподават и по пощата, до довечера те са повече от 59 милиона. Раздадени за към 90 милиона бюлетини.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР