Американският президент Доналд Тръмп представи вчера на събитие в Индианаполис

...
Американският президент Доналд Тръмп представи вчера на събитие в Индианаполис
Коментари Харесай

Тръмп обяви най-голямото намаляване на данъци в историята

Американският президент Доналд Тръмп показа през вчерашния ден на събитие в Индианаполис данъчна промяна, в която по думите му е включено "най-голямото понижаване на налози в историята на страната ", оповестяват осведомителните организации.

Тръмп предлага понижаване на корпоративния налог на 20 % от сегашните 35 в опит да направи американските компании по-конкурентни.

"Американските служащи и американските компании могат да надминат своите задгранични съперници и да стартират да печелят още веднъж ", съобщи Тръмп, до момента в който представяше своето предложение за цялостна данъчна промяна, която също по този начин ще понижи подоходния налог и ще опрости данъчния кодекс.

Той уточни, че желае да понижи налозите за междинната класа и да направи системата по-справедлива и по-опростена, тъй че американците да би трябвало да попълнят единствено един лист хартия, добавя Асошиейтед прес.

Американският президент предлага също да се отстрани сегашната седемстепенна канара за подоходния налог от 10 до 39,6 % и да се вкара тристепенна канара от 12, 25 и 35 %. Конгресът също по този начин ще има право да увеличи налозите на най-богатите американци.

Според американския президент новата система ще "върне назад работните места и благосъстоянието, които напуснаха нашата страна ".

Тръмп увери, че няма да има персонална изгода от новия данъчен проект на неговата администрация.

"Не, аз нямам изгода. Мисля, че ще има доста дребна изгода за богатите хора ", сподели президентът пред кореспонденти в Белия дом.

Конгресът от своя страна ще има право да увеличи налозите на най-богатите американци.

Реформата на данъчната система бе измежду водещите предизборни обещания на Тръмп и републиканските му съдружници. В момента те са под засилен напън да довършат тази задача поради неуспеха на републиканците да анулират закона за здравно обезпечаване, прочут като Обамакеър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР