Американският президент Доналд Тръмп представи в четвъртък в Индианаполис данъчна

...
Американският президент Доналд Тръмп представи в четвъртък в Индианаполис данъчна
Коментари Харесай

Тръмп предлага най-голямото намаляване на данъци в историята

Американският президент Доналд Тръмп показа в четвъртък в Индианаполис данъчна промяна, в която по думите му е включено " най-голямото понижаване на налози в историята на страната ", оповестяват осведомителните организации.

Той предлага понижаване на корпоративния налог от 35 на 20% в опит да направи американските компании по-конкурентни, показва ДПА.

" Американските служащи и американските компании могат да надминат своите задгранични съперници и да стартират да печелят още веднъж ", съобщи Тръмп, до момента в който представяше своето предложение за цялостна данъчна промяна, която ще понижи подоходния налог и ще опрости данъчния кодекс.

Той уточни, че желае да понижи налозите за междинната класа и да направи системата по-справедлива и по-опростена, тъй че американците да би трябвало да попълнят единствено един лист хартия, добавя Асошиейтед прес.

Американският президент предлага също да се отстрани сегашната седемстепенна канара за подоходния налог от 10 до 39.6% и да се вкара тристепенна канара от 12, 25 и 35%. Конгресът пък ще има право да увеличи налозите на най-богатите американци.

Според американския президент новата система ще " върне назад работните места и благосъстоянието, които напуснаха нашата страна ".

Реформата на данъчната система бе измежду водещите предизборни обещания на Тръмп и републиканската партия. В момента те са под засилен напън да довършат тази задача поради неуспеха на републиканците да анулират закона за здравно обезпечаване, прочут като Обамакеър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР