Американският президент Доналд Тръмп поиска съдът да попречи на Конгреса

...
Американският президент Доналд Тръмп поиска съдът да попречи на Конгреса
Коментари Харесай

Тръмп иска съдът да блокира разследване срещу него

Американският президент Доналд Тръмп изиска съдът да попречи на Конгреса да получи информация за неговите финанси, заяви CNN.

Президентът и неговите юристи към този момент са подали правосъден иск. Те се пробват да попречат на отрасловата комисия в Конгреса да получи данните за финансовите сметки на Тръмп.

Лидер на комисията е демократът Илайджа Къмингс. Оттам търсят финансови данни от счетоводната компания Mazars, която е водила счетоводните доклади на Тръмп.

Още по време на своята предизборна акция Тръмп отхвърли да направи данъчната си декларация обществена. Той не е длъжен по закон, само че това е обичайната процедура по време на президентски избори в Съединени американски щати.

Сега за първи път Тръмп ще употребява съда, с цел да спре следствие на Конгреса. Комисията изследва възможни доказателства за данъчни измами или закононарушения от страна на президента.

Нейни представители към този момент желаеха финансови данни от няколко компании за техните взаимоотношения с Тръмп и негови компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР