Американският президент Доналд Тръмп подписа в петък приетия по-рано от

...
Американският президент Доналд Тръмп подписа в петък приетия по-рано от
Коментари Харесай

Тръмп подписа исторически документ, който ще засегне всички в Америка

Американският президент Доналд Тръмп подписа в петък признатия по-рано от Конгреса и Сената план за данъчна промяна, трансформирайки го в закон, оповестява американското издание The Hill, представено от " Фокус ".

Събитието поставя сполучлив за президента завършек на първата година на Тръмп в Белия дом, разяснява изданието. Сред другите триумфи на президента беше избирането на нов основен прокурор (който в Съединени американски щати извършва и длъжността на министър на правораздаването – б.р.)– Нийл Горсуч, напомня вестникът. Републиканците обаче, макар всичките си опити, не съумяха да се преборят за промяна на настоящата, заложена от някогашния президент Барак Обама, система в опазването на здравето. Друга основна тематика на дневен ред в Съединени американски щати през 2017 година бе хипотетичната съветска интервенция на президентските избори от ноември 2016 година, в която са забъркани и някои лица от щаба на тогава към момента кандидат-президента Тръмп.

Изданието напомня, че Тръмп призоваваше за промени в данъчната система и понижаване на държавните такси още преди да заеме държавния пост. В дефинитивно утвърждения и влизащ в действие текст на закона, се планува понижаване на подоходния налог за компаниите и физическите лица. Всички членове на републиканската партия се сплотиха зад концепцията за актуалната промяна, най-много с цел да покажат, че могат въпреки всичко да ръководят след фиаското им в областта на опазването на здравето, разяснява изданието. Нито един от демократите не поддържа измененията, макар апелите от страна на Тръмп, тъй че законът бе признат единствено и с помощта на републиканското болшинство в двете камари на американския парламент. Според демократите, най-облагодетелствани от закона ще са богатите корпорации и предприемачи, какъвто в действителност е и самият Тръмп. Но републиканците считат, че от февруари, когато законът влезе в действие, хората ще стартират да виждат позитивната смяна и окажат поддръжка за Републиканската партия при опитите ѝ да вкарва промени.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР