Американският президент Доналд Тръмп планира да посети Великобритания през февруари

...
Американският президент Доналд Тръмп планира да посети Великобритания през февруари
Коментари Харесай

Британци не искат Тръмп за гост, щял да постави кралицата в неловко положение

Американският президент Доналд Тръмп възнамерява да посети Англия през февруари за откриването на новото посолство на Съединени американски щати в Лондон, само че няма да се среща с кралица Елизабет Втора, написа в. " Дейли мейл ", представен от Ройтерс.

Планираната аудиенция на Тръмп във Англия провокира разногласия, откогато министър председателят Тереза Мей го предложения на държавно посещаване, което включва обилни церемонии и събития под управлението на кралица та.

Близо 2 милиона души са се подписали под апел президента на Съединени американски щати да не бъде канен, тъй като това " ще сложи в неудобно състояние " кралица та. Очаква се той да бъде посрещнат с митинги, отбелязва Ройтерс.

" Дейли мейл " се базира на източник от английския парламент, съгласно който Тръмп споделил на Мей през вчерашния ден в телефонен диалог, че възнамерява работно посещаване във Англия в края на февруари, с цел да открие новото посолство на стойност един милиард $ край река Темза.

Говорител на английския министър председател отхвърли да разяснява новината, само че съобщи, че формалната позиция за държавната аудиенция на американския президент остава непроменена. Отправена е покана, само че не са конкретизирани дати.
Първоначално Мей предложения Тръмп да посети Англия до края на тази година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР