Американският президент Доналд Тръмп отвърна на критиките на председателя на

...
Американският президент Доналд Тръмп отвърна на критиките на председателя на
Коментари Харесай

Напрежението между Европейският съюз и САЩ се засилва

Американският президент Доналд Тръмп отвърна на рецензиите на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, че е обезсърчителен сътрудник, като сподели пред кореспонденти, че Европейски Съюз се е държал извънредно със Съединени американски щати в търговията , съобщи Асошиейтед прес.

По време на среща с генералния секретар на НАТО в Белия дом Тръмп отговори на въпрос на кореспондент във връзка думите на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, че поради неотдавнашните дейности на президента на Съединени американски щати, " при такива другари, кой има потребност от врагове " .

Тръмп още веднъж повтори отдавнашните си недоволства от недостига на Съединени американски щати в търговията с Европа и комерсиалните бариери пред продукцията на американското селско стопанство и автомобилостроене.

" Загубихме 151 милиарда $, търгувайки с Европейски Съюз . Затова могат да ме назовават с всевъзможни думи, в случай че бях на тяхно място, аз също щях да го върша, тъй като това няма да продължава повече ", сподели Тръмп.-->

Тръмп добави, че доста добре познава и Туск, и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, обръщайки се към репортерите: " Кажете доста поздрави на Жан-Клод " .
 Тръмп БГНЕС
Междувременно Европейската комисия задейства през днешния ден механизъм за блокиране на действието на глобите на Съединени американски щати против Иран на територията на Европейски Съюз, предадоха международните организации.

" Докато иранците съблюдават своите задължения, Европейски Съюз, несъмнено, ще се придържа към съглашението, на което беше проектант ", сподели ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер и предизвести, че решението на Съединени американски щати още веднъж да наложат наказания няма да остане без последствия .

Първата стъпка е одобрение на " блокиращ правилник ", който не разрешава на фирмите от Европейски Съюз да извършват екстериториални наказания на Съединени американски щати , позволява на фирмите да си възвръщат по правосъден ред загубите от дейностите на трети лица, изпълняващи тези наказания, и анулира действието на каквито и да е задгранични правосъдни решения за осъществяване на глобите на Съединени американски щати на територията на Европейски Съюз, съобщи Европейската комисия, представена от ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР