Американският президент Доналд Тръмп отложи въвеждането на нови санкции срещу

...
Американският президент Доналд Тръмп отложи въвеждането на нови санкции срещу
Коментари Харесай

Тръмп лично отложи въвеждането на нови санкции срещу Русия

Американският президент Доналд Тръмп отсрочи въвеждането на нови наказания против Русия. Това съобщава The Washington Post, базирайки се на осведомени.

Вчера непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи в ефира на CBS, че за новите наказания във връзка с Русия ще бъдесъобщено на 16 април. По думите й, рестриктивните мерки ще бъдат въведени поради „ подкрепата”, която Русия оказва на сирийския президент Башар Асад, упрекнат от Съединени американски щати в потребление на химическо оръжие. Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс също загатна, че глобите ще бъдат оповестени в най-скоро време.

По информация на изданието, президентът на Съединени американски щати бил неудовлетворен, че новите наказания било обявено преди той да е подготвен да утвърди сходни ограничения. По думите на източниците на вестника, Тръмп не счита да вкарва глобите, до момента в който Русия не предприеме „ иницииращи” към това стъпки.

„ Тръмп се е посъветвал със съветниците си по национална сигурност и им е споделил, че е смутен от това, че глобите са били публично обявени, преди той да е убеден в целесъобразността на въвеждането им”, написа изданието.

От администрацията на Тръмп към този момент са съобщили на съветското посолство, че към този момент наказания няма да има.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР