Американският президент Доналд Тръмп отдаде почит на паметта на сенатор

...
Американският президент Доналд Тръмп отдаде почит на паметта на сенатор
Коментари Харесай

Тръмп почете паметта на сенатор Джон Маккейн

Американският президент Доналд Тръмп отдаде респект на паметта на сенатор Джон Маккейн два дни след кончината му, макар че двамата бяха политически съперници. 

Тръмп съобщи, че почита сенатора републиканец за " службата му на страната " и подреди знамето на Белия дом да бъде спуснато на половина до погребението на Маккейн, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. Флагът на Белия дом беше свален на половина. 

После настъпи комплициране към националния байрак. Тръмп подреди знамето на Белия дом да бъде спуснато на половина до погребението на Маккейн. Флагът беше свален на половина през уикенда, само че в понеделник още веднъж беше повдигнат. След рецензии от страна на политици и организации на ветерани, знамето отново беше свалено.

Тръмп и Маккейн имаха обтегнати връзки от години. След гибелта на сенатора в събота президентът изрече в Twitter съболезнования на околните му, само че не направи обществено изказване.

„ В сърцата и молитвите ни сме със фамилията на сенатора Джон Маккейн. Ще има доста събития през идващите няколко дни. Оценяваме доста всичко, което сенаторът Маккейн е направил за страната. Благодаря ви доста ”, сподели Тръмп.

Джон МакКейн беше някогашен военнопленник във Виетнам и претендент за президент на Съединени американски щати през 2008 година Той умря на 81-годишна възраст. През 1967 година самолетът на Маккейн беше свален над Северен Виетнам по време на задача за бомбардировка. Той бе тежко ранен и прекарва над 5 години в плен. През 1982 година е определен в Камарата на представителите, а през 1986-а - в Сената на Съединени американски щати. По доста въпроси се придържа към консервативни възгледи. Привърженик е на финансова промяна, а също поставя старания за търсене на безследно изчезналите американци по време на Виетнамската война.

През 2000 година не съумява да завоюва кандидат-президентската номинация на Републиканската партия, само че се снабдява с нея през 2008-а. Тогава се явява с подгласник Сара Пейлин и е надвит от Барак Обама.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР