Американският президент Доналд Тръмп обяви, че САЩ ще намалят числеността

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че САЩ ще намалят числеността
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ ще изтеглят част от войниците си в Германия

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че Съединени американски щати ще понижат числеността на военнослужещите си в Германия до 25 000 души, предадоха Ройтерс и ДПА.

В мнения пред кореспонденти в Белия дом Тръмп изрази неодобрение, че Германия не харчи задоволително за защита, както изисква НАТО.

Президентът сподели, че наличието на американските войски съставлява " голям разход за Съединени американски щати ". Той упрекна Германия, че се отнася непочтено със Съединени американски щати в региона на търговията.

Така че ние страдаме и във връзка с търговията, и като част от НАТО, съобщи Тръмп. Той упрекна и други страни, че се възползват от страната му, само че акцентира, че Германия злоупотребява най-вече.

След интервал на спекулации, немското държавно управление предходната седмица сподели, че е било известено от Вашингтон за плануваното отчасти евакуиране на американски войски, ситуирани в страната. В момента в Германия има към 34 500 американски бойци, както и спомагателен граждански личен състав - най-значителното американско военно наличие в Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР