Американският президент Доналд Тръмп обяви, че руският му колега Владимир

...
Американският президент Доналд Тръмп обяви, че руският му колега Владимир
Коментари Харесай

Тръмп: Путин иска Клинтън да беше президент, тя щеше да намали армията

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че съветският му сътрудник Владимир Путин би предпочел неговия конкурент Хилъри Клинтън да беше станала президент на Съединени американски щати, защото тя е щяла да понижи фрапантно армията. 

Тръмп направи изявлението в изявление за телевизия Си Би Ен на фона на следствието за съветска интервенция на изборите в Съединени американски щати за да помогне на акцията на републиканеца. 

" Ние сме най-могъщата страна в света и ставаме все по-могъщи, тъй като държа доста на армията. Ако Хилъри беше спечелила, щеше да понижи армията. Енергията ни щеше да е доста по-скъпа. Затова Путин не ме харесва. И по тази причина се чудя за какво тогава би предпочел мен. От първия ден аз желая мощна войска, а той не желае това ", разяснява Тръмп. 

" От първия ден желая фракинг и всичко, с цел да понижа цените на силата. Ще произвеждаме задоволително сила за потребностите ни, то и в този момент е съвсем по този начин. Ще изнасяме сила - той не желае това. Той би предпочел Хилъри, която желае вятърни електроцентрали. Той би предпочел това, тъй като по този начин цените на силата щяха да се вдигнат, а Русия разчита доста на силата ",  каза още президентът на Съединени американски щати. 

" Има доста неща, които върша, които са противоположни на това, което желае той. Продължавам да слушам, че той би предпочел Тръмп да е президент, само че си мисля: " евентуално не ", тъй като аз желая мощна войска, тя не би изхарчила парите за защита. Когато желая да произвеждаме голямо количество сила - нови мощности за въглища, газ, фракинг, всички неща, които той не би харесал - никой не загатва това ", добави той. 

" Той желае най-хубавото за Русия, аз желая най-хубавото за Съединени американски щати. И мисля, че в случаи като Сирия, в които можем да действаме дружно, и има доста други случаи, в които можем да се разберем и това ще е нещо положително ", уточни Тръмп. 

Той акцентира, че срещата с Путин на четири очи е била доста продуктивна. 

" Понякога няма да се разбираш с някого, в други случаи ще се разбираш. Но имахме доста добра среща, на четири очи, беше дълга среща. Беше 2 часа и 15 минути. Всички бяха сюрпризирани от това какъв брой дълга беше, само че това е добре. Мисля, че се разбираме доста добре и мисля, че това е хубаво, а не неприятно. Хората споделят, че не би трябвало да се разбираме. Кои са тези хора? Мисля, че се разбираме доста, доста добре. Ние сме огромна нуклеарна мощ и те също. Няма логичност в това да нямаме някакви взаимоотношения ", акцентира Доналд Тръмп.

Американският президент разяснява срещата с Владимир Путин и в изявление за Ройтерс, в което разгласи, че двамата са обсъждали въпроса за съветската интервенция на изборите в Съединени американски щати в първите 20 или 25 минути от срещата, като е водил твърдо диалога. 

" Казах: " Направихте ли го? ". Той сподели: " Не, не го направих. Категорично ".  Тогава го попитах за повторно по напълно друг метод. Каза: " Не ", " посочи Тръмп.

На въпрос дали има вяра на Путин Тръмп изясни: " Вижте, нещо се случи и би трябвало да открием какво е, не можем да позволим такова нещо да се случи в изборния ни развой. Трябва да разберем какво се е случило ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР