Американският президент Доналд Тръмп обяви, че назначава досегашния специален пратеник ...

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че назначава досегашния специален пратеник

Доналд Тръмп назначи Робърт О‘Брайън за съветник по националната сигурност

Американският президент Доналд Тръмп разгласи, че назначава досегашния специфичен делегат за освобождението на заложници Робърт О'Брайън за собствен консултант по националната сигурност на мястото на уволнения "ястреб " Джон Болтън, съобщи Франс прес. Още по тематаКоя е задачата, по която желае да „ стреля “ Доналд Тръмп?Тръмп: Рано е за посещаване в Северна Корея

"Радвам се да оповестя, че ще номинирам Робърт О'Брайън, който реализира огромни триумфи като специфичен президентски делегат в Държавния департамент по освобождението на заложници, за нов консултант по националната сигурност. Работил съм дълго и настойчиво с Робърт. Той ще свърши страхотна работа! ", написа Тръмп в Туитър.

Президентът заяви новината седмица откакто в профил от поста Джон Болтън, аргументирайки се с различия по повод на външната политика, напомня Асошиейтед прес.

О'Брайън е специфичен делегат на Тръмп по въпросите, свързани със заложници, от май 2018 година Той от дълго време работи във външнополитическите кръгове на Републиканската партия, отбелязва Ройтерс.

О'Брайън е юрист от Лос Анджелис, работил по доста значими правосъдни каузи. Бил е консултант по външната политика в няколко президентски акции на Републиканската партия и е заемал разнообразни длъжности в Държавния департамент, в това число в представителството на Съединени американски щати в Общото заседание на Организация на обединените нации през 2005 година - когато е работил дружно с Болтън.

Тръмп прегледа няколко кандидатури за правоприемник Болтън, който уволни поради различия по политиката към Северна Корея и Венецуела.

Болтън беше третият консултант на Тръмп по националната сигурност. През март 2018 година той смени на поста Хърбърт Макмастър. Преди това ръководител на Съвета за национална сигурност беше Майкъл Флин, който беше уволнен малко откакто пое поста и по-късно се призна за отговорен по обвинявания, че е излъгал ФБР.

/БТА/

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg