Американският президент Доналд Тръмп няма да бъде допуснат да произнесе

...
Американският президент Доналд Тръмп няма да бъде допуснат да произнесе
Коментари Харесай

Нанси Пелоси не позволява на Тръмп да произнесе годишната си реч

Американският президент Доналд Тръмп няма да бъде позволен да произнесе годишната си тирада " За положението на съюза ", стана ясно, откакто ръководителят на долната камара Нанси Пелоси уведоми президента за това.
 Тръмп спря брифингите в Белия дом, публицистите били невъзпитани и отразявали пристрастно  Тръмп предлага компромис, с цел да изтъргува стената с Мексико
Тя отхвърля да предложения Тръмп, до момента в който част от федералното държавно управление продължава да не работи. Администрацията не работи от декември, а повече от 800 хиляди чиновници са без заплати. До рецесията се стигна, откакто Конгресът и Белият дом не можаха да реализират съглашение за бюджета, защото Тръмп упорства в него да бъдат добавени 5 милиарда $ за построяването на стена с Мексико.

Той става първият американски президент, който не е позволен в долната камара на американския парламент за речта, която трябваше да бъде произнесена на 29 януари.

" Камарата на представителите няма да преглежда резолюция, разрешаваща изговаряне на президентската тирада " За положението на съюза " в залата на Камарата до момента в който държавната администрация не възобнови работата си ", написа Пелоси в писмо до Тръмп. Приемането на такава резолюция се изисква преди президентът да може да изнася тирада в долната камара на Конгреса, която в този момент се управлява от демократите.

По-късно Тръмп разяснява, че отсрочва изнасянето на речта до приключването на рецесията с държавната администрация. В Туитър той написа, че не търси друго място за речта си, тъй като " никое друго място не може да се съпостави с историята, традицията и смисъла на залата на Камарата " на представителите, макар че по-рано заяви пред публицисти, че ще откри " различно място ".

Американските президент употребяват годишните послания до Конгреса, с цел да изложат вижданията си за ситуацията в страната, да набележат главните задания на вътрешната и външната политика. По традиция главната част на речта е отдадена на стопанската система.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР