Американският президент Доналд Тръмп неведнъж е използвал вицепрезидента Майк Пенс

...
Американският президент Доналд Тръмп неведнъж е използвал вицепрезидента Майк Пенс
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Тръмп е използвал Майк Пенс за оказване на натиск върху Зеленски

Американският президент Доналд Тръмп нееднократно е употребявал вицепрезидента Майк Пенс за оказване на напън върху президента на Украйна Володимир Зеленски, написа вестник " Вашингтон пост ", като се базира на настоящи и някогашни американски чиновници.

Тръмп е инструктирал Пенс да не участва на встъпването в служба на Зеленски през май в миг, когато новият украински водач търсеше самопризнание и поддръжка от Вашингтон, споделят чиновниците. Месеци по- късно американският президент е употребявал Майк Пенс да каже на Зеленски, че американската финансова помощ ще бъде замразена по отношение на настояванията на Съединени американски щати за по-решителни дейности против корупцията в Украйна.

Предполага се, че по това време (след диалога на Тръмп със Зеленски на 25 юли) от украинска страна към този момент са си давали сметка, че битката с корупцията включва и следствие против някогашния американски вицепрезидент Джо Байдън и сина му Хънтър.

Близки до Пенс чиновници настояват, че той не е знаел за опитите на Тръмп да окаже напън върху Зеленски за намирането на информация, неподходяща за Джо Байдън и Хънтър Байдън. Според околните до вицепрезидента Пенс чиновници Пенс се е срещнал със Зеленски във Варшава на 1 септември без да е чел (или най-малко без да е чел цялата) стенограма от диалога на Тръмп със Зеленски от 25 юли.

Служители на Белия дом настояват, че Пенс евентуално е получил на 26 юли детайлните бележки за диалога на Тръмп със Зеленски. Дългият пет страници документ също по този начин би трябвало да е бил измежду материалите, които Пенс е взел със себе си, с цел да се приготви за срещата със Зеленски във Варшава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР