Американският президент Доналд Тръмп написа в Twitter, че подкрепя противоречивия

...
Американският президент Доналд Тръмп написа в Twitter, че подкрепя противоречивия
Коментари Харесай

Тръмп подкрепи отговорна за мъчения в таен затвор за директор на ЦРУ

Американският президент Доналд Тръмп написа в Twitter, че поддържа спорния избор за шеф на Централната разследваща организация (ЦРУ) на Джина Хаспел, откакто се появиха сведения, които заплашиха да изтеглят нейната номинация, с цел да се избегне разискване в Сената на нейното минало, обвързвано с осъществени мъчения в затвор в Тайланд.
Джина Хаспел, която има дълга кариера като част от Централно разузнавателно управление на САЩ и е зам.-директор на ръководството, е управлявала " черна кутия " за разпити в Тайланд след офанзивите на 11 септември в Съединени американски щати, припомня БГНЕС.
Хаспел би трябвало да бъде изслушана от Сената в сряда (9 май). Част от чуването ще бъде сенатор Джон Макейн, който е бил малтретиран в затвор, до момента в който е бил военнопленник Виетнамската война, и който изрази подозрения по отношение на кандидатурата ѝ поради нейното минало.
" Много уважаваната от мен Джина Хаспел попадна под огъня единствено тъй като е била прекомерно груба с терористи”, съобщи в Twitter Тръмп. И добави – " мислeйки за тези рискови моменти, ние имаме най-квалифицирания претендент за тази служба, жена, която демократите желаят да изритат, тъй като е била прекомерно група с терористи. Победа за Джина!”.
Според американската преса точно Тръмп е натиснал Хаспел да не отдръпна номинацията си.
Хаспел, която е на 61 години, е мощно уважавана от разследващата общественост. В тези среди тя е известна като порядъчен, политически самостоятелен сътрудник, който взима сложните позиции и неприятните задания. След като стана заместник-директор на Централно разузнавателно управление на САЩ преди едвам година, Тръмп я номинира за най-високата служба в организацията, защото някогашният шеф Майк Помпео стана държавен секретар на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР