Американският президент Доналд Тръмп лично изпрати писмо до македонския държавен

...
Американският президент Доналд Тръмп лично изпрати писмо до македонския държавен
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ ще подкрепят Македония за членството ѝ в НАТО

Американският президент Доналд Тръмп персонално изпрати писмо до македонския държавен глава Георге Иванов, в което показва поддръжката си за Договора сред управляващите в Скопие и Атина за разрешаване на разногласието за името.

Преспанският контракт за новото име на Република Македония отваря пътя за участие на страната в НАТО и Европейски Съюз, написа Тръмп в писмо до македонския си сътрудник във връзка Деня на независимостта 8 септември, съобщи организация МИА.

"Македония има доста аргументи тази година да бъде горда.

Историческият Преспански контракт взема решение дългогодишния спор за името с Гърция и отваря пътя на Македония за участие в НАТО и Европейски Съюз ", се споделя в писмото, оповестено на уеб страницата на американското посолство в Скопие.

В него американският президент акцентира, че договорът и участието на Република Македония в НАТО ще засилят сигурността, стабилността и просперитета в целия район.

Съединени американски щати са подготвени да поддържат Република Македония, изключително в идните договаряния за участието ѝ в НАТО, написа още Тръмп, като пожелава всичко най-хубаво на македонските жители по случай Деня на независимостта.

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР