Американският президент Доналд Тръмп каза вчера, че е готов да

...
Американският президент Доналд Тръмп каза вчера, че е готов да
Коментари Харесай

Тръмп е готов да покани Ким Чен-ун в САЩ, ако срещата им на 12 юни мине добре

Американският президент Доналд Тръмп сподели през вчерашния ден, че е подготвен да предложения севернокорейския водач Ким Чен-ун в Съединени американски щати, в случай че тяхната историческа среща на 12 юни в Сингапур премине добре. Той добави, че се надява на нормализация на връзките сред двете страни. Тези изказвания Тръмп направи след среща с премиера на Япония Шиндзо Абе, съобщи Българска телеграфна агенция, цитиирайки международните организации.

Тръмп също по този начин сподели, че писмото, което му е изпратил севернокорейския водач, е " топло и приятелско " и че той е оценил доста това. Писмото не казвало нищо друго с изключение на " Очакваме с неспокойствие да се забележим и чакаме с неспокойствие срещата на върха и се надяваме, че ще се случат страхотни неща ", описа Тръмп, съобщи Франс прес. Той добави, че има вяра, че срещата на върха ще има " огромен триумф ". " Мисля в действителност, че Ким Чен-ун желае да направи нещо ужасно за народа си и също за фамилията си и за себе си ", сподели още Тръмп.

Той пое уговорката да повдигне по време на срещата на върха въпроса за японските жители, отвлечени от Северна Корея през 70-те и 80-те години. От своя страна Абе сподели, че е подготвен да приказва непосредствено със Северна Корея по този въпрос. Абе сподели, че няма смяна в японската политика, целяща да се реализира същински мир в Североизточна Азия. Той добави, че в случай че Северна Корея изиска да направи стъпка в вярната тенденция, то тя ще има ярко бъдеще.

Тръмп сподели, че на срещата с Ким е допустимо той и севернокорейският водач да могат да подпишат съглашение за завършек на Корейската война, съобщи Ройтерс.

" Може да стане, можем да подпишем съглашение и както знаете, това ще бъде първата стъпка ", сподели Тръмп и добави, че това евентуално ще е " лесната част, а сложната част ще остане по-късно ".

Тръмп също по този начин съобщи, че той към този момент не се отказал да употребява понятието " оптимален напън " във връзка с Северна Корея поради идните договаряния с Ким, съобщи ТАСС.

" Максималният напън изцяло тъкмо продължава да работи. Ние не използваме повече този термин, тъй като започваме другарски договаряния. Възможно е след тях да го употребявам още веднъж ", сподели Тръмп.

Тръмп напомни и ориста на американския студент Ото Уормбиър, който получи мозъчни увреждания, до момента в който беше в севернокорейски затвор и който бе върнат в Съединени американски щати, само че умря. Тръмп сподели, че неговата гибел не е била безрезултатна, съобщи Асошиейтед прес.

По въпроса с двустранните американо-японски връзки Тръмп сподели, че работи с Абе за тяхното възстановяване, съобщи Ройтерс.

" Работим интензивно за понижаване на нашия търговски дисбаланс, който е доста значителен, за понижаване на бариерите пред американския експорт и за реализиране на почтено и взаимноизгодно икономическо партньорство ", сподели Тръмп.

Тръмп заяви, че Абе му е споделил, че Япония купува спомагателни артикули за милиарди долари, включително военни самолети, самолети от Боинг и доста селскостопански артикули.

Япония е измежду редицата страни, наранени от налозите върху металите на Тръмп. Администрацията на Тръмп също по този начин заплашва с данъци вноса на японски коли.

Тръмп даде ясно да се разбере, че избира двустранна договорка за понижаване на американския недостиг по отношение на Япония. Правителството на Абе обаче споделя, че многостранните контракти биха били по-добрият вид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР