Американският президент Доналд Тръмп каза, че вътрешният министър Райън Зинки

...
Американският президент Доналд Тръмп каза, че вътрешният министър Райън Зинки
Коментари Харесай

Вътрешният министър на САЩ напуска поста си

Американският президент Доналд Тръмп сподели, че вътрешният министър Райън Зинки ще напусне държавното управление до края на годината, предадоха международните организации.

"Министърът на вътрешните работи Райън Зинки ще напусне държавното управление в края на годината след съвсем две години на поста. Райън реализира доста през своя мандат и желая да му благодаря за неговата работа към нашата страна ", съобщи Тръмп в Туитър. Президентът сподели, че идната седмица ще стане прочут новият вътрешен министър.

В Съединени американски щати вътрешното министерство не е силово ведомство, а се занимава основно с ръководството на естествените запаси. Зинки, който е разследван за своите пътувания, политическа активност и вероятни спорове на ползи, напуща седмици преди демократите да открият надзор върху Камарата на представителите на американския Конгрес. Тази смяна във властта дава обещание да ускори следствията на държанието на някогашния републикански конгресмен. Зинки имаше водеща роля в напъните на Тръмп за опълчване против регулациите за запазване на околната среда и за поощряване на развиването на енергетиката в Съединени американски щати, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР