Американският президент Доналд Тръмп желае успешен Брекзит и Вашингтон ще

...
Американският президент Доналд Тръмп желае успешен Брекзит и Вашингтон ще
Коментари Харесай

САЩ ще подкрепят Великобритания след Брекзит

Американският президент Доналд Тръмп желае сполучлив Брекзит и Вашингтон ще поддържа Обединеното кралство с двустранно съглашение за свободна търговия, съобщи съветникът за националната сигурност Джон Болтън, представен от Ройтерс.

Англия се готви да напусне Европейски Съюз на 31 октомври в най-големия си геополитически завой след Втората международна война и мнозина дипломати чакат Лондон от ден на ден да разчита на Съединени американски щати, отбелязва организацията.

Болтън, който е в Лондон за двудневни съвещания с английски представители, търси възстановяване на двустранните връзки при новия министър председател Борис Джонсън след напрежението по времето на Тереза Мей.

Ключовото обръщение на Болтън е, че Съединени американски щати ще оказват помощ за намаляване на последствията от Брекзит със съглашение за свободна търговия, за което договарят американският непрекъснат търговски представител Робърт Лайтхайзер и английската му сътрудник Лиз Тръс.

По думите на представител на администрацията на Тръмп посланието на Болтън към английските представители е, че Тръмп желае сполучливо английско излизане от Европейски Съюз и че комерсиална договорка би помогнала на Лондон. Президентът Тръмп искаше да работи с държавното управление на Мей за сходна договорка, само че то не я желаеше.

Настоящото държавно управление е склонно да го направи и сме доста щастливи от този факт, сподели пред публицисти американският представител, съпътстващ Болтън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР