Американският президент Доналд Тръмп иска републиканските сенатори да заемат по-мек

...
Американският президент Доналд Тръмп иска републиканските сенатори да заемат по-мек
Коментари Харесай

Тръмп отново размисля за санкции срещу Турция, иска по-мек подход

Американският президент Доналд Тръмп желае републиканските сенатори да заемат по-мек метод по отношение на Турция във връзка със закупуването на съветската система за противоракетна защита С-400, заявявайки, че той би желал да разиска договорката с турския президент Реджеп Ердоган, оповестява " Катимерини ".

Позовавайки се на източници, които участват на среща в Белия дом във вторник сред Тръмп и 46 републикански депутати, ЕнБиСи разяснява, че американският президент " се е опитал да убеди сенаторите да му дадат опция да подписа договорка с Ердоган, вместо да одобряват наказания ".

" Мисля, че той би желал повече еластичност ", изяснява сенатор Джон Корнин.

Тръмп изяснява на депутатите, че желае да опита " да употребява връзките си с Ердоган ", с цел да разбере турският водач американските опасения и че инсталирането на съветска система е несъвместимо с уговорките на Турция към НАТО, което ще даде на Москва достъп до мощно сензитивна военна информация.

" Той би желал малко повече независимост на деяние, като началник и да поработи по тези въпроси ", разяснява сенаторът Кевин Крамър, представен от ЕнБиСи, след срещата с Тръмп.

Ердоган предизвести, че ще отвърне, в случай че Съединени американски щати наложат наказания, които към този момент са признати от Конгреса.

Източници на медията оповестяват, че в случай че американският Сенат утвърди ограниченията, турският президент е заплашил страната да напусне НАТО и да изгони Съединени американски щати от въздушната база Инджирлик, която има стратегическо значение за американските интервенции в Сирия.

Срещата в Белия дом е завършила без съглашение сред Тръмп и неговите депутати и към момента има " напрежение в фамилията ", добавя сенатор. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР