Американският президент Доналд Тръмп и лидерът на Северна Корея Ким

...
Американският президент Доналд Тръмп и лидерът на Северна Корея Ким
Коментари Харесай

Тръмп обеща на Северна Корея икономически разцвет, ако се откаже от ядреното оръжие

Американският президент Доналд Тръмп и водачът на Северна Корея Ким Чен ун се срещнаха и вечеряха в петзвездния хотел " Метропол ". Пред медиите и двамата оповестиха, че чакат доста сполучливи договаряния, заяви Би Би Си. 
 Белият дом забрани на четирима американски публицисти да отразяват срещата на Тръмп с Ким Чен ун  Нова историческа среща Тръмп-Ким Чен Ун в Ханой (видео)
След цялостния отвод от нуклеарно оръжие Северна Корея доста ще усили икономическата си мощност, сподели Тръмп на Ким Чен ун преди вечерята. 

Той акцентира, че чака с неспокойствие да помогне на Ким да реализира " великолепно " икономическо бъдеще за страната си. 

Ким Чен ун пък, който Тръмп назова " популярен водач ", сподели, че е убеден в бъдещия " страховит излаз, който всички чакат ". 

" Ще направя всичко допустимо това да се случи ", уточни той пред публицистите. 

Тръмп изрази убеденост, че договарянията ще завършат с " отличен резултат, който ще се хареса на всички ".

След изказванията двамата се насочиха на вечеря. Малко по-късно в Туитъра на Тръмп се появи видео с монтаж на моменти от срещата му със севернокорейския водач под звуците на тържествена музика. 

" Прекрасни среща и вечеря с Ким Чен ун в Ханой, столицата на Виетнам. Нямам самообладание да продължим полемиката си на следващия ден ", написа Тръмп в обществената мрежа. 

В същото време Washington Post заяви, че на вечерята не са били позволени четирима американски журналисти - от " Асошиейтед прес ", " Ройтерс ", " Блумбърг " и " Ел Ей таймс ". Говорителката на Белия дом Сара Сандърс разяснява, че количеството позволени журнаисти на вечерята е било лимитирано поради засегнатите " чувствителни " тематики. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР