Американският президент Доналд Тръмп е пратил писмо до косовския си

...
Американският президент Доналд Тръмп е пратил писмо до косовския си
Коментари Харесай

Тръмп призова Косово за постигане на споразумение със Сърбия

Американският президент Доналд Тръмп е пратил писмо до косовския си сътрудник Хашим Тачи, призовавайки го да направи всичко за реализиране на съглашение със Сърбия две десетилетия след приключването на тяхната война. Това се споделя в известие на уеб страницата на Тачи, съобщи Ройтерс.

Сърбия и някогашната ѝ провинция Косово, която разгласи самостоятелност през 2008 година, поеха уговорката през 2013 година да водят разговор под егидата на Европейски Съюз, целящ да позволи неразрешените въпроси сред тях. Но малко прогрес бе реализиран от този момент.

"Провалът да се извлече полза от тази неповторима опция ще бъде стратегическо оттегляне, защото различен късмет за дълготраен мир евентуално няма да се случи скоро ", се споделя в текста на писмото, оповестено на уеб страницата на Тачи. "САЩ вложиха доста в триумфа на Косово като самостоятелна, суверенна страна ", се добавя в известието.

В писмото се споделя, че съглашението сред Косово и Сърбия ще бъде приветствано от Тръмп като "историческо ". Във Вашингтон към този момент Белият дом не коментирал информацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР