Американският президент Доналд Тръмп е обявил, че отлага търговските преговори

...
Американският президент Доналд Тръмп е обявил, че отлага търговските преговори
Коментари Харесай

Тръмп отложи търговските преговори с Китай

Американският президент Доналд Тръмп е оповестил, че отсрочва комерсиалните договаряния с Китай , съобщи " Ройтерс ". Тръмп единствено е показал, че сега не желае да беседва с Пекин. За събота се предвиждаше Съединени американски щати и Китай да обсъдят осъществяването на по този начин наречената първа фаза от комерсиалното съглашение, само че актуалните договаряния бяха анулирани.

Не са планувани нови договаряния на високо ниво сред Съединени американски щати и Китай, разгласи началникът на кабинета на президента Тръмп - Марк Медоус пред кореспонденти, отразили визитите му в Аризона и Айова.

Припомняме, че преди дни Тръмп осведоми публицисти, че е отсрочил за 15 август първата фаза от комерсиалното съглашение, подписано с Китай през януари, заради недоволството му, че Пекин не се оправя с разпространяването на пандемията от ковид.

Медоус обаче посочи, че договарянията не са отсрочени, а комерсиалният представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър продължава да поддържа постоянни контакти със своите сътрудници от Китай, с които разискват уговорките си по комерсиалното съглашение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР