Американският президент Доналд Тръмп е наредил временно да се блокира

...
Американският президент Доналд Тръмп е наредил временно да се блокира
Коментари Харесай

Тръмп временно блокирал военната помощ за Киев заради корупция

Американският президент Доналд Тръмп е наредил краткотрайно да се блокира отпущането на военна помощ за Украйна поради високото ниво на корупция в тази някогашна руска република, оповестява вестник „ Вашингтон пост “, базирайки се на високопоставени служители от американската администрация.
Тръмп е наредил краткотрайно да се блокира отпущането на към 400 милиона $ за управляващите в Киев. Съответният декрет на американския водач е предаден на Държавния департамент и Пентагона в средата на юли, предава РИА „ Новости “.
Това е станало почти седмица преди телефонния диалог на стопанина на Белия дом с новоизбрания украински президент Владимир Зеленски.
Причината за това решение на Тръмп са „ страховете “ по отношение на отпущането на средства и желанието му да да се запознае с въпроса по-подробно, оповестяват източниците. Освен това върху решението на президента са повлияли страховете поради „ огромната корупция в Украйна “.
Съобщава се още, че средствата въпреки всичко са били размразени поради приключването на финансовата година на 30 септември. Американската администрация се е страхувала, че в случай че парите не бъдат изразходвани, това може да бъде възприето като нарушаване на закона. Поради тази причина Тръмп се е съгласил с тяхното топене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР