Американският президент Доналд Тръмп е коментирал пред своя екип за

...
Американският президент Доналд Тръмп е коментирал пред своя екип за
Коментари Харесай

Тръмп не иска война САЩ-Иран, притеснен е, че Болтън настоява

Американският президент Доналд Тръмп е коментирал пред своя екип за национална сигурност и други съветници, че не желае напрежението с Техеран и да се трансфорат във въоръжен спор , оповестява " Ройтерс ".

" Той не желае война. Не е подобен човек ", изяснява представител, поискал анонимност. Но Тръмп дава ясно да се разбере, че ще отбрани американските ползи в района .

Американските разследващи служби са посочили засилена интензивност на Иран или негови прокси сили, които американски чиновници одобряват като опасност против американски цели в района.

" Надявам се, че не ", разяснява Тръмп, запитан от публицисти, дали Вашингтон ще води война с Техеран.
 Тръмп разисква с Швейцария отваряне на канал за връзка с Иран
Тръмп разисква с Швейцария отваряне на канал за връзка с Иран

Швейцарското посолство в Техеран съставлява американските ползи

Напрежението ескалира през последните дни с възходяща угриженост за евентуален спор сред Съединени американски щати и Иран. По-рано тази седмица Съединени американски щати изтеглиха някои дипломатически чиновници от посолството си в Багдад след набези против четири петролни танкера в Персийския залив.

" Президентът е наясно, че Съединените щати не търсят боен спор с Иран и той е отворен за диалози с иранското управление. Въпреки това, разновидността на Иран по дифолт за 40 години е принуждение и ние ще защитим американския личен състав и ползи в района ", разяснява Гарет Маркиз, представител на Съвета за национална сигурност в Белия дом.

Тръмп декларира обществено, че желае дипломатически път с Иран година след изтеглянето на Съединени американски щати от нуклеарната договорка през 2015 година Той е обяснил уединено, че е обезпокоен от някои свои съветници , като съветника по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън, който упорстват за война, разясняват двама чиновници .


 Помпео твърди, че ирански милиции местят ракети до американски бази в Ирак
Помпео твърди, че ирански милиции местят ракети до американски бази в Ирак

Според Ирак няма такива индикации и милициите отхвърлят сходни проекти

Пентагонът е подготвил разновидности за евентуално изпращане на американски войски в района, в случай че е належащо, като се стартира от релативно дребен брой бойци до 120 000 , макар че управляващите подчертаха, че това са разновидностите, които постоянно се преглеждат за горещи зони.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс разяснява пред " Фокс нюз ", че няма различия сред Тръмп и неговите съветници и той няма срещу разнообразни гледни точки.

" Той е определеният от американския народ . Той ще вземе поради информацията и насоките от целия си екип за национална сигурност и по-късно ще вземе решение за това, което счита, че е най-хубавото и най-безопасното за американския народ ", изяснява тя.

Председателят на камарата на представителите Нанси Пелоси приветства в неналичието на " вкус " на Тръмп за боен спор с Техеран .

 Британски военачалник: Няма опасност от Иран в Ирак
Британски военачалник: Няма опасност от Иран в Ирак

Критики против усилването на военното наличие на Съединени американски щати в Близкия изток

По информация на " Уол стрийт джърнал ", Американското разузнаване вижда недоразумение в дейностите на Съединени американски щати и Иран, което провокира и напрежението .

Лидерите в Техеран имат вяра, че са изправени пред офанзива и приготвят вероятни контра-удари , съгласно интерпретация на информация, само че други в администрацията на Тръмп не са съгласни със смисъла .

Тази позиция на разузнаването може да помогне и да изясни, за какво иранските сили и техните съдружници подхващат дейности , за които се счита, че заплашват американските сили в Ирак и другаде, което води и до струпване на военни сили на Съединени американски щати в района на Персийския залив и понижаване на американските дипломати в Ирак.

Според обявата, администрацията на Тръмп не е съгласна по какъв начин да поясняват изказванията на Техеран. Някои представители в администрацията са уверени, че Иран се готви първи да стартира война със Съединени американски щати .
 Ирак няма да разреши на Съединени американски щати да употребява тяхна територия против Иран
Ирак няма да разреши на Съединени американски щати да употребява тяхна територия против Иран

Багдад не желае нова разрушителна война в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР