Американският президент Доналд Тръмп е казал на свои съветници в

...
Американският президент Доналд Тръмп е казал на свои съветници в
Коментари Харесай

Тръмп готви изненада и бизнес-оферта за Путин срещата Г-20

Американският президент Доналд Тръмп е споделил на свои съветници в Белия дом да приготвят вероятни отстъпки по наложени против Русия ограничавания, които да бъдат препоръчани на съветския водач Владимир Путин по време на предстоящата им среща идната седмица, предава БГНЕС. Това е написал английският в. "Гардиън ", базирайки се на двама някогашни чиновници в американската администрация.

Екипът на Националния съвет по сигурността е бил претрупан със задачата да предложи избрани отстъпки за срещата Тръмп-Путин, в това число и връщането на недвижимо имущество, което съветски представители е трябвало да изоставен по време на ръководството на Барак Обама като отговор на съветската интервенция в президентските избори.

Според изданието Вашингтон ще употребява отстъпките като разменна монета, само че към момента не е ясно какво ще бъде поискано от Путин в подмяна.

"Гардиън " показва още, че Националният съвет е срещу едностранни отстъпки, които целят просто подобряването на руско-американските връзки. Също по този начин продължава опозицията и в самата американска администрация против пожеланото от Тръмп за осъществяване на двустранна среща с съветския президент по време на срещата на Г-20 в Германия идната седмица.

Според някои диалозите сред двамата водачи би трябвало да са къси и неофициални, извършени в коридорите, най-много поради множеството обвинявания против американския президент в топли връзки с Москва.

Все още остават неразбираеми и събитията към хипотетичния диалог сред двамата водачи. Говорителят на Националния съвет Майкъл Антън съобщи, че срещата "все още не е заложена в никакъв формат ", само че не разяснява новината за готвени отстъпки.

"Има опозиция към предлагането на каквото и да е било без нещо в подмяна ", съобщи един от източниците на "Гардиън ", който преди е бил част от екипа на Белия дом.

При идването си на поста американският държавен секретар Рекс Тилърсън поддържа реализирането на ходове за възстановяване на двустранните връзки с Русия, като провежда срещата в Овалния кабинет сред Тръмп и съветския външен министър Сергей Лавров.

Но съгласно различен източник на вестника някогашният петролен магнат се е почувствал неприятно от случая, при който съветското държавно управление разгласява фотоси от срещата, без разрешението на Вашингтон.

Това, както и разкритието, че Тръмп е споделил систематизиран информация за антитерористични интервенции на Лавров, са втвърдили опозицията на Тилърсън във връзка с намаляване на глобите, без да има смяна в отношението на Москва
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР