Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Британски вестник: КНДР поднови напрежението в Азия

Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила и японският министър председател Шиндзо Абе се заканиха да засилят натиска, откакто Северна Корея изстреля ракета над Япония, написа "Гардиън ".

Двамата са се разбрали да се свика изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, който евентуално ще се събере през днешния ден. "Гардиън " разяснява, че това е третата ракета, изстреляна от Северна Корея и прелетяла над територията на Япония - първият път е през 1998 година, а вторият - през 2009 година

Северна Корея изстреля ракета над Япония, жителите бяха предизвестени да се скрият, написа "Дейли телеграф ". Изданието показва, че японската система за ранно предизвестие е уведомила жителите на северния остров Хокайдо да вземат защитни ограничения, до момента в който ракетата летяла към сушата. Вестникът окачествява изстрелването като забележителна ескалация от страна на севернокорейския водач Ким Чен Ун. Откакто той ръководи са осъществени над 80 ракетни тествания - повече в сравнение с при татко му и дядо му взети дружно.

"Индипендънт " разяснява, че най-новото изстрелване вещае ново изостряне на геополитическата борба във връзка със севернокорейските военни упоритости. Вестникът отбелязва, че напрежението се бе поуспокоило, само че още веднъж стартира да се натрупва след изстрелването на ракети в края на предходната седмица.

"Вашингтон пост " написа, че севернокорейска ракета е прелетяла над Япония, предизвиквайки ескалация на напрежението и гневна реакция от страна на Токио. Вестникът прибавя, че ракетата е била изстреляна на фона на заканите на Пхенян да изстреля ракета покрай американската територия Гуам.

"Ню Йорк таймс " написа, че изстрелването е провокирало паника и че то е второто за последните четири дни.

"Файненшъл таймс " отбелязва, че управляващите в Токио са реагирали, определяйки изстрелването като "безпрецедентно огромна " опасност, откакто ракетата е прелетяла над Хокайдо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР