Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

САЩ замрази даването на военна помощ в размер на $ 255 млн. на Пакистан

Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила реши да отсрочи даването на 255 милиона $, обещани на Пакистан за битка с тероризма. Това заяви през вчерашния ден телевизионният канал "Фокс нюз ", базирайки се на представител на Съвета за национална сигурност към Белия дом.

"Засега Съединени американски щати не имат намерение да дават на Пакистан 255 млн. $, които бяха утвърдени в границите на военната помощ за чужбина още през финансовата 2016 година ", съобщи той. По думите му американският президент е дал ясно да се разбере, че Съединени американски щати чакат от Пакистан решителни дейности в битката против терористите на своя територия, както и че дейностите на пакистанската страна по това направление ще дефинират траекторията на развиване на двустранните връзки, включително бъдещото подпомагане в гарантирането на сигурността. Правителството на Тръмп деликатно ще реши "равнището на съдействие от страна на Пакистан ", сподели още той.

По-рано Тръмп, неудовлетворен от това по какъв начин Исламабад противодейства на екстремистките групировки на своя територия, съобщи в Twitter, че Съединени американски щати на вятъра са оказвали на Пакистан финансова помощ в продължение на години.

През юли предходната година Пентагонът разгласи, че американският министър на защитата Джеймс Матис е решил да удържи съвсем половината сума от обезщетенията за Пакистан за поддръжката за американски интервенции през финансовата 2016 година поради незадоволителни старания в битката против терористичната мрежа "Хакани ". В публикувано тогава изказване беше конкретизирано, че общата сума, която би трябвало да се изплати на Исламабад, трябвало да бъде 900 млн. $, от които 550 млн. $ към този момент били предоставени към оня миг. Но "в светлината на решението на министъра спомагателните средства за подкрепяне на Пакистан няма да бъдат налични ", акцентира Пентагонът.

На 18 декември, представяйки своята Стратегия за национална сигурност, Тръмп посъветва Пакистан да бъде по-сговорчив по въпросите на битката с тероризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР