Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Американският президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Тръмп не иска да променя датата на изборите, но и не иска опорочени избори

Американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския съобщи, че не желае да трансформира датата на изборите, само че и не желае да види опорочени избори, оповестява БНР. Изказването му в Белия Дом бе откакто негови съдружници жигосаха мненията му от по-рано за пренасяне на изборите през ноември.

Лидерът на републиканците в Сената Мич Маконъл не се забави с коментар, като съобщи пред локални публицисти, че датата няма да се трансформира. “Не е имало случай в историята на страната - по време на войни, депресии и гражданската война - в който да не проведем планувани федерални избори в точния момент и ще намерим метод да проведем изборите на 3-ти ноември” съобщи Маконъл за телевизия WNKY в Кентъки. Подобен бе и коментарът на водача на републиканците в Камарата на представителите.

Доналд Тръмп предложи изборите за президент да се отсрочат

Идеята за смяната идва по време на пандемия от Covid-19, когато някои обмислят гласоподаване по пощата. Тръмп нееднократно е атакувал интегритета на гласуването по пощата без да показва доказателства. Поредната му офанзива се появи също в миг, в който излезе отчет за сриване на американската стопанска система, както и в миг на намаление рейтинга му.

Според американската конституция “времето, мястото и метода на провеждане” на национални избори се дефинира от Конгреса като една от поправките категорично показва, че 4-годишният мандат на президента изтича на 20 януари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР