Американският президент Доналд Тръмп долетя на личния си самолет във

...
Американският президент Доналд Тръмп долетя на личния си самолет във
Коментари Харесай

Тръмп долетя с личния си самолет във Франция за срещата на Г-7

Американският президент Доналд Тръмп долетя на персоналния си аероплан във Франция, с цел да взе участие в срещата на върха на Г-7, осведомиха международните медии.

Заедно с Тръмп бе и неговата брачна половинка Мелания. Първата дама на Съединени американски щати бе с тъмни очила и коктейлна лимоненожълта рокля. Тя слезе от самолета след мъжа си и съвсем не се усмихваше.

Семейство Тръмп бе посрещнато от почетния часовой, след което седнаха в брониран автомобил и потеглиха.

По-рано бе обявено, че Тръм е забранил на брачната половинка си да има собствен прессекретар.

Държавните ръководители на страните от Г-7 дойдоха по-рано на летището във френския курорт Биариц преди началото на срещата на върха. Пръв на аеродрума се приземи самолета на премиера на Япония Шиндзо Абе.

По време на срещата на върха японският министър председател чака да бъде разисквана обстановката към КНДР, а също и въпроси на стопанската система и международната търговия.

Очаква се на идната среща сред Шиндзо Абе и Доналд Тръпм да бъде разисквана обстановката в Близкия Изток, а по време на беседата с президента на Франция Еманюел Макрон да се разиска обстановката към някогашния началник на френско-японския авто алианс Renault - Nissan - Mitsubishi ( " Рено - Нисан - Мицубуши " ) Карлос Гона, който е задържан в Япония.

В петък стана ясно, че министър председателят на Канада Джъстин Трюдо към този момент е във Франция. Той възнамерява да разиска със своите сътрудници връзките с Китай на фона на митингите в Хонконг, а също и с Русия опцията за връщането й в организацията Г-8.

На среща с Доналд Тръмп той има намерение да разиска излизането на Съединени американски щати от Съвместния проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия.

Срещата на върха на Г-7 е от 24 до 26 август. Както по-рано френските управляващи оповестиха, главната тематика ще бъде битка против неравенствата.

В събота вечерта е планувана неофициална вечеря за държавните глави, по време на която те възнамеряват да обсъдят необятен кръг въпроси. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР