Американският президент Доналд Тръмп днес заплаши, че ще разруши икономиката

...
Американският президент Доналд Тръмп днес заплаши, че ще разруши икономиката
Коментари Харесай

Тръмп заплаши да разруши икономиката на Турция, ако предприеме непозволени действия в Сирия

Американският президент Доналд Тръмп през днешния ден заплаши, че ще унищожи стопанската система на Турция, в случай че Анкара предприеме някакви дейности, излизащи от рамките на разрешеното, предадоха международните организации.

Изявлението на Тръмп бе направено след решението му да изтегли американските сили от Североизточна Сирия.

Както съм казвал и преди, в случай че Турция направи нещо, което аз при цялата си голяма и ненадмината мъдрост счете за излизащо от рамките на допустимото, ще залича стопанската система на Турция, написа Тръмп в Туитър.

Американското военно министерство е отстранило Турция от присъединяване във въздушна задача в Сирия, ръководена от Центъра за взаимни въздушни интервенции.

Прекратено е било също даването на разследваща и наблюдателна информация на Турция. Това е декларирала говорителката на Пентагона Карла Глийсън, осведомиха турски медии.

На въпрос значи ли това затваряне на въздушното пространство на Сирия за Турция, говорителката показала:

"Технически не значи тъкмо това, само че когато един фактор бъде отхвърлен от въздушната задача, тогава става съвсем невероятно да лети без съгласуваност в тази зона. "

Въпреки опасността на американския президент Доналд Тръмп, че ще унищожи стопанската система на Турция, в случай че Анкара предприеме дейности в Сирия, турската войска продължава да трансферира бойна техника и командоси към сирийската граница за възможна задгранична интервенция.

Конвой от към 100 бронирани коли са били трансферирани към граничните поделения в региона на Хатай. Командоси от специфичните елементи също са били ситуирани по границата.

Турската войска е в подготвеност и чака заповед за предприемане на интервенция в Сирия на изток против кюрдските терористи, оповестяват турските медии.

Турската артилерия е обстрелвала нощес позиции на кюрдски формирования, влизащи в състава на Сирийските демократични сили (СДС) в северната част на провинция Ракка, съобщи ТАСС, като се базира на сирийското радио Шам-ФМ.

Обстрелвани са били кюрдски позиции на изток от град Тал Абяд. Засега няма информация за жертви и ранени кюрдски бойци, показва радиото.

По-рано нощес телевизия Ал Маядин заяви, че турската авиация е нанесла удар по щаб на кюрдски формирования, влизащи в обединението Съюз на демократичните сили, в град Ал Маликия, в североизточната част на сирийската провинция Хасака.

По данни на телевизия Ал Хадас авиоудари са били нанесени и по гранична околност сред Сирия и Ирак, при които са били разрушени два моста.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР