Американският президент Доналд Тръм защити спорното си решение да въведе

...
Американският президент Доналд Тръм защити спорното си решение да въведе
Коментари Харесай

Тръмп с куп хвалби в Twitter колко добре работят въведените от него мита

Американският президент Доналд Тръм отбрани противоречивото си решение да вкара мита против Китай, Канада, Мексико и Европейски Съюз, заявявайки, че комерсиалните ограничения " работят доста по-добре, в сравнение с някой е очаквал ", съобщи БГНЕС.
" Митата оказват голямо позитивно влияние върху нашата стоманодобивна индустрия. Пазарът на Китай в Съединени американски щати се е свил с 27% през последните 4 месеца. Фабрики се отварят на всички места в Съединени американски щати, работят на цялостна мощ и доста долари се вливат в нашата хазна. Митата ще създадат страната ни доста по-богата, в сравнение с е през днешния ден и би трябвало да ги използваме, с цел да договорим положителни търговски съглашения. Само простаците не биха се съгласили ", написа Тръмп в Twitter. Накрая той приключва с думите: " Китай за пръв път се оправят зле по отношение на нас, харчат баснословни суми за реклама. Печелим, единствено би трябвало да сме мощни ".
Неговите туитове са в следствие от новия скок в комерсиалното напрежение с Китай. По-рано тази седмица американският президент сподели на висшия си търговски представител да изследва дали могат да се усилят митата на китайските артикули с 200 милиарда $ - от плануваните 10% до 25%. След това Пекин заплаши, че ще наложи спомагателни такси от 60 милиарда $ за разнообразни американски артикули - което икономическият консултант на Белия дом Лари Кудлоу означи като " слаб отговор ".
В събота, 4 август, китайският външен министър Ван И назова опасността от страната му " изцяло оправдана и нужна ". Говорейки в границите на форума за сигурност в Сингапур, той отвърна на думите на Кудлоу: " Що се отнася до това дали китайската стопанска система върви добре или не, мисля, че е прекомерно ясно за цялата интернационална общественост ", сподели Ван И и добави, че Китай има голям принос за световния стопански напредък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР