Американският президент Донадл Тръмп обяви, че е готов да закрие

...
Американският президент Донадл Тръмп обяви, че е готов да закрие
Коментари Харесай

Тръмп: Готов съм да закрия правителството, за да построя стената с Мексико

Американският президент Донадл Тръмп разгласи, че е подготвен да " закрие държавното управление ", с цел да построи стена по границата с Мекскико, която да спре мигрантите, отбрани реакцията си след размириците в Шарлотсвил и упрекна медиите, че " всяват ненавист " в страната, предадоха американски издания и Би Би Си. Тръмп също по този начин се закани да анулира съглашението за свободна търговия в Северна Америка, по-известно като НАФТА, в случай че предоговарянето му не донесе мечтаните резултати на Съединени американски щати.

Тези думи насочи президентът към последователите на протест в Аризона, който още веднъж подсети за събитията от времето на кандидатпрезидентската му акция.

" Ако би трябвало да закрием държавното управление, (ще го създадем, но) ще построим тази стена, " сподели Тръмп. " Ще имаме стената. Американският народ гласоподава за надзор на имиграцията. Ще получим стената. " Тръмп също по този начин упрекна демократите, че " саботират " работата му и тази на републиканското болшинство в конгреса. Демократите по думите му " излагат сигурността на цяла Америка на риск ", като се опълчват на стената. Някои от представителите на Конгреса и Сената слагат под въпрос потребността от стената и опцията тя да се построи с предлагания от Тръмп бюджет.

В 80-минутната си тирада той упрекна медиите, че дават " платформа " на крайнодесни групи, всяващи ненавист. Защитавайки отговора си на насилието в Шарлътсвил, при което имаше починали и ранени по-рано през август при конфликт сред крайнодесни и антифашисти, той не повтори направеното тогава изявление, че " доста страни " са отговорни за случилото се, поради което си навлече рецензии и от двете партии. Цитирайки изказването си от вечерта на 12 август, той пропусна тази част от него.

Президентът прикани американците да се " обединят " и сподели, че медиите дават отговор за раздялите в обществото.

Според него медиите са разтълкували неправилно " съвършените " му думи след случая, а " в действителност нечестните хора в медиите и подправените медии " са отговорни, че " пробват да ни лишават историята и наследсвото, " тъй като " не харесват страната ни. "

Тръмп също по този начин сподели, че " евентуално най-после ще приключи НАФТА ", с цел да даде подтик на договарянията и изрази оптимизъм за развитията в Северна Корея, където съгласно него напрежението понижава. " Уважавам обстоятелството, че той стартира да ни почита. И може би - евентуално не, само че може би - може и нещо позитивно да излезе от това. "

След края на митинга имаше конфликти сред последователи на Тръмп и протестиращи, които се бяха събрали пред конферентния център. Наложи се полицията да употребява сълзотворен газ, предава " Ройтерс ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (541)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР